Author Topic: Téma číslo 4776 (28. 5. 2025) - Kotle  (Read 44 times)

Champbacca

• Velmistr
  • Vele le...
  • *
  • The Choosing One
    • View Profile
    • Metsola
Téma číslo 4776 (28. 5. 2025) - Kotle
« on: 27. May 2025, 20:59 »
Je čas přiložit do Kotle.
I may be schizophrenic, but at least I have each other.

Simbacca

• Kapitán
  • Vele le...
  • *
  • The Progeny
    • View Profile
Koupě kotle
« Reply #1 on: 27. May 2025, 23:56 »
Koupě kotle

„Tak jsem zpátky,“ hlaholil kapitán Finniansson, jak tak lezl do Sviňuchy, „a mám všechno, jenom jednu věc jsem nepřečetl.“
„Jakou?“ vyzvídala Caroline, která už tam na něj čekala a která věděla, že mluví o nákupním seznamu, s nímž ho poslala do města. A která začínala litovat, že mu věřila a nešla s ním, ač jí to ráno moudře navrhoval.
„Tady,“ ukazoval jí papírek, „to je asi kotel, ale jaký? Jako naftovej bojler, nebo cínovej na lektvary?“
„Nafťák,“ přikývla Caroline napůl pobaveně, napůl podezřívavě, co vlastně přinesl, „přece jsem ti to před odchodem i říkala.“
„No, já vzal pro jistotu oba.“

Fandom: Felix Felicis!
[„If you can't beat them, eat them.“]

Champbacca

• Velmistr
  • Vele le...
  • *
  • The Choosing One
    • View Profile
    • Metsola
Kotlová kalamita
« Reply #2 on: 28. May 2025, 00:09 »
Kotlová kalamita

„Se z něj poseru,“ mudroval čert Báruch, sotva se vrátil z porady s Luciferem. Nerudný byl už posledních padesát let, od doby, kdy na něj přišla služba ve skladu, ale teď vypadal, že rozmýšlí výpověď.
„Copak?“ odtušil jeho kamarád, čert v hodnosti vlka.
„Prej budeme na pár století zavírat, žádní noví hříšníci. A to mi řekl teď, když už mám objednanejch deset tisíc novejch kotlů… Co s nima teď jako budeme dělat?“
Měla to být řečnická otázka, ale druhý čert si okamžitě věděl rady, asi že měl hlad odpovídající své hodnosti.
„Tak v nich holt budem vařit guláš, popiš problém?“

Fandom: Equilibrium 4k
I may be schizophrenic, but at least I have each other.

Banana Brannigan

• Padawan
  • Vele le...
  • *
  • Posty 15 Plus
    • View Profile
Kulervoucí kotle
« Reply #3 on: 28. May 2025, 00:53 »
Kulervoucí kotle

Ding Dong Dugs možná nebyli technicky nejlepší muzikanti předaleké galaxie, ale jedno se jim upřít nedalo: kotle na jejich koncertech byly zážitek na celý život. Co fanoušků si tam za stálého hopsání rozbilo huby nebo vyměnilo paruky, co párů se tam dalo dohromady, rozešlo nebo rozhodlo počít potomka, nouze nebyla ani o vzplanutí od pyrotechniky či jiná zranění, nikdo si ale nestěžoval, naopak chtěli ještě víc. Tak super byly.
Kapelníci tak na ně byli náležitě pyšní a doufali, že jich pomůžou vytvořit ještě celou hromadu. Jenže to by nesmělo vládnout zkurvené Impérium, které je místo toho nahnalo do pracovního tábora.

Fandom: Star Wars
I s malým banánem se dá uhnat velká opice.

Kámen

• Drabbler
  • Le...
  • *
    • View Profile
Kolik kotlů?
« Reply #4 on: 28. May 2025, 00:58 »
Kolik kotlů?

Aargonarská technologická revoluce nešla zcela podle plánů malého zmrda a ani to nebylo velké tajemství. Jeden úspěch ale Putini větřil, a to brzký rozvoj železnice. Zjistil totiž, že postavit parní kotel není až taková věda a dokážou to i jeho Jawové, a na příkaz se do toho pustit nemuseli dlouho čekat.
Představoval si, jak budou do měsíce všude jezdit lokomotivy, ovšem ještě po půl roce neviděl ani jeden. Navštívil tedy závod s doprovodem tajných policajtů a ptal se mistra, kde jsou ty tisíce kotlů, co mu byly slíbeny. A odpověď věru nebyla šťastná.
„No, zatím máme dva, ale jeden teče...“

Fandom: Star Wars
Jsem jenom blbej kámen, a přesto jsem napsal víc drabblů než tvoje máma.

Ben Dover

• Drabbler
  • Le...
  • *
  • Relic of the Past
    • View Profile
Konec pátrání
« Reply #5 on: 28. May 2025, 12:48 »
Konec pátrání

Konečně povolily. Zapřel se do nosníku ještě jednou a dveře se s lehkým syčením odsunuly od sebe dostatečně na to, aby se jimi dokázal protáhnout. Vylezl na lehce poškozený ochoz nad obrovskými kotly plnými zářivé zelené tekutiny. Nemusel přemýšlet dlouho na to, aby věděl o co jde. Naposledy tu zelenou sračku viděl v Maripose. O kousek dál našel i celé soustrojí na inejkci a zavěšení testovacích subjektů. Vědomí, že zase jednou měl pravdu ho spíše namíchlo, než aby ho to potěšilo. Nejlepší bude, když se dostane k reaktoru a celou základnu i s pokusy odpálí do pravěku. Vytáhl svoji zbraň.

Fandom: Fallout
....

“It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”

Další pískoviště: