Author Topic: Téma číslo 4802 (23. 6. 2025) - Neučíme se pro školu, ale pro život  (Read 52 times)

Banana Brannigan

• Padawan
  • Vele le...
  • *
  • Posty 15 Plus
    • View Profile
Istanbul Bilgi University: Non scholae sed vitae discimus
I s malým banánem se dá uhnat velká opice.

Ben Dover

• Drabbler
  • Le...
  • *
  • Relic of the Past
    • View Profile
Konflikt přesvědčení
« Reply #1 on: 23. Jun 2025, 19:36 »
Konflikt přesvědčení

!Ale já jsem rytíř školy světla. To nejde takhle." řekl nervozně mladík.
"A já jsem nositel světla... když mám v ruce pochodeň." opáčil na to s humorem Morvin, i když vážný výraz v jeho tváři se neztratil.
"Máš to jednoduchý, buď tu budeš hájit svoje zásady a zásady tvojí školy a zhebneš tady, nebo nám pomůžeš se tou řekou sraček probrodit bez pádel až na druhou stranu. Já vím, že tu nebudu čekat na další extraktory aby ze mě udělali krmnou směs pro to svinstvo." přidal.
Udělal dva kroky a zastavil se i s Ronym.
"Tak jdeš?" zeptal se smířlivě.

Fandom: Dnd for dummies
....

“It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”

Banana Brannigan

• Padawan
  • Vele le...
  • *
  • Posty 15 Plus
    • View Profile
Praktická průprava
« Reply #2 on: 23. Jun 2025, 21:43 »
Praktická průprava

Revize aargonarského školství byla potřeba jako sůl, ovšem to, že s ní byl Putini hotový během pár minut, nešlo považovat za výhru. Ona to byla totiž taková reforma dost užitková.
„Jako ideální se prostě jeví zkrátit základní školu na tři roky,“ shrnoval právě ministr svůj návrh. „A děcka se nebudou učit nesmysly, ale praktické věci.“
Podíval se na vůdce, jestli souhlasí, a ten vypadal nadšeně.
„Úplně v pohodě. Přece po nich nikdo nechce, aby pak šli na vejšku, stačí když přežijou pár minut v první linii, ne?“
„Přesně tak.“
Pak už se jenom ďábelsky smáli, malý zmrd ze všech nejvíc.

Fandom: Star Wars
I s malým banánem se dá uhnat velká opice.

Champbacca

• Velmistr
  • Vele le...
  • *
  • The Choosing One
    • View Profile
    • Metsola
Šikmení šprtů
« Reply #3 on: 23. Jun 2025, 21:56 »
Šikmení šprtů

Champbacca souhlasil, že bude suplovat matematiku, jenom proto, že se na poradě hrozně opil a nerozuměl Nevovi, co po něm chce. Ale že se to zvrtne tak rychle, to ani sám nečekal.
„A k čemu nám to bude?“ zeptal se Vojta, jakmile zahlédl velmistrův črt na tabuli, improvizaci na triangulační téma.
[„Hele, já vím, že matika je voser,“] souhlasil, ale úhly črtal dál, [„ale věřte, že vás tu učíme jenom výběr toho praktičtějšího. Rozhodně se nemusíte bát, že bychom vás tu trápili teoretickejma píčovinama dobrejma tak akorát pro šprty z univerzitních knihoven.“]
Většina žactva vypadala nadšeně, jen Sagwen trochu posmutněla.

Fandom: Star Wars
I may be schizophrenic, but at least I have each other.

Simbacca

• Kapitán
  • Vele le...
  • *
  • The Progeny
    • View Profile
Šikovná škola
« Reply #4 on: 23. Jun 2025, 22:08 »
Šikovná škola

Jak již bylo párkrát naznačeno, a jak ostatně nebylo nikdy ani náznakem vyvraceno, Fróðiho vztah ke školám nebyl nijak zvlášť pozitivní. Do té v Reykjahlíðu chodil vesměs jenom kvůli prvouce a kámošům, od Bradavic neměl velká očekávání a vlastně se spíš bál, že se tam bude muset bichlovat kraviny, impotentní poučky a kdo ví, možná i cizí termity.
Ovšem jen co zjistil, že se tam učí samé praktické věci jako lektvary na měnění podoby, kouzla na odhazování lidí vzduchem a způsoby krocení rozličné, často magické divé zvěře, zas tak špatné mu to nepřišlo.
A pomohly samozřejmě i četné pohledné spolužačky.

Fandom: Felix Felicis!
[„If you can't beat them, eat them.“]

Další pískoviště: