Author Topic: Téma číslo 4800 (21. 6. 2025) - V moři cesta tvoje  (Read 51 times)

Banana Brannigan

• Padawan
  • Vele le...
  • *
  • Posty 15 Plus
    • View Profile
Gdaňská univerzita: In mari via tua
I s malým banánem se dá uhnat velká opice.

Ben Dover

• Drabbler
  • Le...
  • *
  • Relic of the Past
    • View Profile
Komplikace na cestě
« Reply #1 on: 21. Jun 2025, 08:45 »
Komplikace na cestě

Sullivan se opět chytil kormidla a situace se uklidnila. Zatímco posádka uklízela palubu a odhazovala poslední padlé do moře, Rony s Morvinem pomohli odklidit to nejtěžší a poté se zastavili na přídi. Byli na moři už dlouho ale jejich cesta se blížila ke konci. Tohle malé přepadení to mohlo hodně rychle zkomplikovat, naštěstí to neměli útočníci tak dobře promyšlené a bránící se posádce s nimi v čele se podařilo hned ze začátku zasadit znatelné rány útočící straně natolik, že se celý souboj proměnil ve frašku. A jak rychle to všechno začalo, tak rychle to i skončilo. Nyní už pluli dál.

Fandom: Dnd for dummies
....

“It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”

Simbacca

• Kapitán
  • Vele le...
  • *
  • The Progeny
    • View Profile
Míle pod mořem
« Reply #2 on: 21. Jun 2025, 23:06 »
Míle pod mořem

Jak již bylo řečeno dříve, Fróði se po dosažení plnoletosti doma na Islandu moc často nevyskytoval, ale sem tam k tomu přeci jen došlo. Jednou například i krátce před začátkem dalšího školního roku,  přičemž kapitána tuze pobavilo, že jeho drahý otec tam pořád ještě učí a pořád ještě dělá kolejního Nebelvíru.
„Tak já tě tam hodím, ne? Plujeme ráno směrem na Glasgow a místa na palubě máme dost.“
„To je dobrý, já to vezmu letaxem.“
Tedy ne že by měl Finnian něco proti plavbě na obstarožní dieselové ponorce, ale přeci jen to bylo o dost pomalejší než skočit do krbu.

Fandom: Felix Felicis!
[„If you can't beat them, eat them.“]

Champbacca

• Velmistr
  • Vele le...
  • *
  • The Choosing One
    • View Profile
    • Metsola
Mořský mazák
« Reply #3 on: 21. Jun 2025, 23:22 »
Mořský mazák

Xandoccan měl za sebou teprve první plavbu na palubě obchodní plachetnice, zanechala na něj ovšem tak silný dojem, že se jen těžce loučil s posádkou i plavidlem jako takovým. Zpátky do rádžovského paláce se mu pranic nechtělo, věděl ale, že to otci slíbil, a tak vzal šavli a tlumok s věcmi a šel se loučit.
[„Šťastný vítr, kapitáne, a doufám, že jestli mi otec někdy v budoucnu dovolí další cestu, budu ji smět absolvovat právě s vámi.“]
Kapitán viditelně přemáhal slzy, nakonec ale dokázal odpovědět celkem důstojně své pozici.
[„Na to se, princi, spolehněte, vy jste se pro moře narodil.“]

Fandom: Star Wars
I may be schizophrenic, but at least I have each other.

Banana Brannigan

• Padawan
  • Vele le...
  • *
  • Posty 15 Plus
    • View Profile
Copak, cestáři?
« Reply #4 on: 21. Jun 2025, 23:49 »
Copak, cestáři?

„Pane?“ ohlásil se aargonarský úředník od dveří pracovny velkého vůdce a Putini mu pokynul, ať jde dál. Však si ho taky zavolal, že…
„Výborně, jdeš včas,“ ocenil ho, ale pak už to bylo jenom horší. „Mám pro tebe speciální úkol.“
„Hynu nedočkavostí, můj pane.“
„Chci, abys zprovoznil lodní dopravní cestu mezi naším hlavním městem a jižními síčemi.“
„Ale pane,“ vykoktal povolaný po několika vteřinách váhání, jestli to není vtip, „Aargonar přece nemá moře, jak mám zprovozňovat lodní cestu?“
Malý zmrd jen okázalým mávnutím pracky potvrdil, že to vtip není.
„To už je tvůj problém, máš na to dva týdny. Běž.“

Fandom: Star Wars
I s malým banánem se dá uhnat velká opice.

Další pískoviště: